چگونه بیش‌ازحد درگیر اینستاگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی نشویم؟ (سه گام عملی)

1- معمولا مردم یک حساب کاربری دارند که همه فعالیت‌های مختلف را با همان انجام می‌دهند اما به نظر من برای فعالیت‌‌های مختلف باید حساب‌های جداگانه تعریف کرد مثلا یک حساب مختص ارتباط با دوستان و آشنایان، یک حساب مختص تماشای مطالب مفرح و سرگرم‌کننده و یک حساب مختص مطالعه مطالب مفید و آموزنده. فایده این کار چیست؟
فعالیت‌های مختلف از نظر ارزشی که دارند و اثری که بر انرژی و انگیزه می‌گذارند تفاوت دارند مثلا وقتی در اینستاگرام زبان مطالعه می‌کنید، ذهن‌‌تان آن را یک کار مفید و ارزشمند ارزیابی می‌کند اما مثلا در مورد تماشای کلیپ‌های مفرح، اگر بیش از حد باشد، ذهن آن را تلف کردن وقت می‌پندارد.
حالا تصور کنید مدتی در اینستاگرام سپری کردید و بخشی از آن را به تماشای کلیپ‌های مفرح و بخشی دیگر را به تماشای مطالب آموزنده گذراندید. با اینکه مطالب زیادی هم یاد گرفتید، ارزیابی نهایی مغز معمولا این است که وقت‌تان را آنجا تلف کردید. این باعث می‌شود که انرژی منفی دریافت کنید و باز هم بیشتر در شبکه‌های اجتماعی وقت بگذرانید.

(البته بنده چندان یادگیری مطالب از طریق شبکه‌های اجتماعی را به علت سطحی بودن توصیه نمی‌کنم اما شاید برای کسانی و در مواردی مفید باشد).

ضمنا این تفکیک فعالیت‌ها اجازه می‌دهد وقت‌تان را بهتر مدیریت کنید و صرف فعالیت‌های مفیدتر در داخل یا بیرون شبکه‌‌های اجتماعی کنید.
2- وقت‌گذرانی در اکسپلور را برای همیشه کنار بگذاید، چون بی‌نهایت پست‌ و کلیپ‌ و مطلب در آنجا هست و هیچ کنترلی روی آن‌ها ندارید.

برای خلاصی از اکسپلور در ابتدای کار تا دلتان می‌خواهد اکانت‌های مختلف با موضوعات جذاب را فالو کنید؛ طوری که آنقدر مطالب کافی در فیدها و صفحه اصلی داشته باشید که نیازی به سر زدن به اکسپلور نداشته باشید.
بعد از اینکه خیالتان راحت شد که از شر اکسپلور خلاص شدید، در مرحله بعد به تدریج تعداد اکانت‌هایی که فالو می‌کنید را محدود کنید. برای این کار از آنفالو و میوت بی‌رحمانه استفاده کنید و به تدرج خودتان را عادت بدهید که فقط در صفحه اصلی مطالب اکانت‌هایی که فالو دارید را دنبال کنید.
3- یک فعالیت معنادار و مفید برای حضور در اینستاگرام تعریف کنید و بیشتر زمانی که در اینستا هستید را صرف این فعالیت مفید کنید، طوری که این احساس را نداشته باشید که اینستاگرام فقط وقت‌تان را تلف می‌کند. البته این فعالیت مفید نباید آنقدر برایتان مهم و وقت‌گیر باشد که توجیهی برای وقت تلف کردن در اینستاگرام باشد.
برای مثال می‌تواند استوری‌هایی از مطالب رشته‌های تخصصی برای افزایش آگاهی عمومی منتشر کنید.
یا از استوری‌ها برای نظم بخشیدن به افکار روزانه و تقویت مهارت نویسندگی استفاده کنید.
یا انتشار مطالب را فرصتی برای فعالیت فرهنگی-هنری ببینید.

در آخر باید بر این نکته تاکید کنم که این شبکه‌های اجتماعی نیستند که باعث علافی می‌شوند بلکه این علافی (نداشتن انگیزه و هدف و برنامه و همچنین اهمال‌کاری) است که باعث وقت تلف کردن در شبکه‌های اجتماعی می‌شود. بیخود با حذف کردن‌های شبکه‌های اجتماعی وقت‌تان را تلف نکنید،‌ به جایش تلاش کنید فعالیت‌ها و اهداف جذاب برای زندگی‌تان پیدا کنید و مهارت‌های خودانگیزشی و مقابله با اهمال‌کاری را یاد بگیرید.

پست های مرتبط

4 دیدگاه در “چگونه بیش‌ازحد درگیر اینستاگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی نشویم؟ (سه گام عملی)”

  1. میم

    طیب الله انفسکم

    1. محسن صالحی کمرودی

      تشکر

  2. درود؛
    واقعیت اینه که من و همه‌ی دوستان نزدیکم که دغدغه‌ی جدیِ جدا شدن از فضای سوشال‌مدیا مخصوصا اینستاگرام رو داشتیم، چیزی جز دی‌اکتیو کردن اکانت و یا حذف اون رو موثر ندیدیم. گاهی اوقات هم حس می‌کنیم داریم کاری موثر در این راستا انجام می‌دیم، اما اثرات این کارها و خوداگاهی‌ها حداکثر یک تا دو هفته ادامه داره و دوباره به روال قبلی‌اش برمی‌گرده چون خاصیت این فضاها اصلا همینه و غیر از این نیست!
    البته اینکه اینستاگرام رو روی دیوایس هایی غیر از گوشی داشته باشیم رو موثر میدونم (در صورتی که قصد حذف کردن رو نداشته باشیم.)
    درنهایت هم پیشنهاد آخرتون از همه بهتر و موثرتره ولی خب به این راحتی ها هم نمیشه بهش رسید.

    1. محسن صالحی کمرودی

      درود و سپاس. بله درسته کار اساسی همون حذف یا دی‌اکتیو اینستاگرام یا حتی استفاده از گوشی‌های ساده میتونه باشه اما به نظر من برای اکثریت این روش ممکن نیست و درگیر حذف و نصب‌های پیاپی میشن…. قبول دارم پیشنهاد آخر زمان‌بر هست اما ممکنه، حداقل برای من جواب داده. تشکر.

دیدگاه خود را بنویسید